Opskrift p√• Mias Sistie kager ūüíõ

Forleden lavede Mia fra Den Store Bagedyst de smukkeste kager til Sistie. Her kan I læse opskriften på de fine kager.

Mango-mousse kager

Mangomousse 

  • 3 bl husblas
  • ¬†2 dl fl√łde
  • 300 gr mango
  • Saft fra 1 lime (20 gr)
  • 60 gr sukker
  • 1 knsp vaniljepulver

    L√¶g husblassen i bl√łd i koldt vand. Blend mango, limesaft og sukker til en fin pure. Smelt husblassen i en gryde med ca 1/3 af mango pureen, n√•r den er helt smeltet tils√¶ttes resten af mangopureen lidt ad gangen mens der r√łres rundt. Pisk fl√łden til lind fl√łdeskum og vend den sammen med husblas-mangoblandingen. H√¶ld moussen op i den siliconeform eller form du bruger. S√¶t moussen p√• frys til den er helt frossen og kan komme ud af formen, og klar til glaze.

    Let krydret kakaom√łrdej¬†

    • 120 g hvedemel
    • 20 g kakao
    • 60 g flormelis
    • 70 g bl√łdt sm√łr
    • 1 √¶ggeblommer
    • 0,5 tsk st√łdt kanel¬†
    • 1 knsp st√łdt nellike

    Bland alle ingredienserne kort sammen, den skal ikke √¶ltes, det kan g√łres i enten i r√łremaskine, minihakker eller med h√¶nderne. L√¶g m√łrdejen p√• k√łl i ca 30 min. inden den rulles tynd ud og stikkes ud i √łnsket st√łrrelse. L√¶g m√łrdejen p√• en bageplade med bagepapir eller en med en perforeret silikonem√•tte, og bag dem i ovnen ved 190 gr. i 10 min.

    Gul glaze med vanilje

    • 6 blade husblas¬†
    • 40 ml vand¬†
    • 150 g sukker¬†
    • 150 g glukosesirup¬†
    • 150 g hvid chokolade
    • 100 ml fl√łde¬†
    • 0,5 tsk vaniljepulver¬†
    • 1 smule gul pastafarve¬†

    L√¶g husblas i bl√łd i koldt vand i mindst 5 min. Bland vand, sukker og glukosesirup i en gryde. Hak chokoladen meget groft, og kom det i en h√łj beholder sammen med vaniljepulver og farve. Giv sukkeret et opkog og tils√¶t derefter den udbl√łdte husblas, n√•r den er smeltet tils√¶ttes fl√łden, og hele blandingen h√¶ldes over den hvide chokolade. Giv den hvide chokolade tid til at smelte, og brug derefter en stavblender til et blendes gazen helt glat, s√łrg for at have stavblendere helt nede i glazen hele tiden, s√• der ikke kommer luftbobler.¬†

    L√¶g film p√• overfladen af glazen og lad den k√łle til omkring 32-33 grader, inden den h√¶ldes over den frosne mousse.¬†

    De glazede kager placeres forsigtig ovenp√• den afk√łlede kakaom√łrdej.

    Pynt 

    • M√łrk chokolade¬†
    • Guldmaling¬†
    • Guldflager eller spiseligt bladguld guld

    Temperer chokoladen og sm√łr den ud p√• et stykke kageplast, vent til chokoladen begynder at s√¶tte sig en smule, p√• den ene del af chokoladen stikkes de runde chokoladestykker ud med en rund udstikker, og p√• den anden del af chokoladen sk√¶res tynde strimler med en kniv. Lad chokoladen s√¶tte sig helt et k√łligt sted. Pynt med guldmaling og guldst√łv.¬†

    Moskage/microovnskage

    • 20 gr mel
    • 20 gr sukker
    • 2 tsk bagepulver
    • 1 √¶g
    • Pastafarve

    R√łr alle ingredienserne sammen, h√¶ld halvdelen af dejen i en papkop og bag den i microb√łlgeovnen i 1-1,5 minut. bag derefter den anden halvdel. Tag kagen ud af koppen og br√¶k den forsigtigt i stykker mens den er lun. Pynt kagerne med de sm√• stykker

     

    Vi takker Mia for kagerne og tag endelig Mia (@miaemiliepersson) og Sistie (@sistiejewelry) p√• Instagram, hvis I pr√łver kr√¶fterne af med disse fine kager. ;-)¬†

     

    Sistie


    Skriv en kommentar

    Bemærk at kommentarer skal godkendes inden de publiceres